x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Lumea crede într-un blestem al Titanicului. Un pasager a fugit de la bordul vasului pornit în voiaj memorial

Lumea crede într-un blestem al Titanicului. Un pasager a fugit de la bordul vasului pornit în voiaj memorial

de Dan Radu    |    11 Apr 2012   •   13:11
Lumea crede într-un blestem al Titanicului. Un pasager a fugit de la bordul vasului pornit în voiaj memorial

Nava de croaziera MS Balmoral, care are la bord rude ale victimelor de pe Titanic printre cei 1.309 de pasageri, acelasi numar ca si pe nava scufundata in urma cu un secol, a fost nevoita sa se intoarca din drum la doar cateva ore dupa ce plecase intr-un voiaj memorial.

Potrivit purtatorului de cuvant al Titanic Memorial Cruise, care a organizat voiajul, Balmoral a revenit in apropierea unui port irlandez pentru a permite unui elicopter medical sa aterizeze la bord si sa preia un pasager caruia i s-a facut rau.

Cornel Tabacaru, afaceristul roman care ocupa cea mai luxuoasa cabina de pe vas, a declarat pentru Jurnalul National, insa, ca printre pasagerii de la bord umbla zvonul ca pasagerul preluat de elicopter ar fi intrat in panica, de teama ca vasul se va scufunda si doar s-a prefacut ca se simte rau, pentru a putea fi debarcat.

"Am intarziat trei ore pentru ca vasul sa poata iesi dintr-o furtuna in care se afla. Problema era ca elicopterul nu putea veni in acea zona pentru a prelua pasagerul, asa ca a trebuit sa deviem cursul", a declarat Cornel Tabacarul pentru Jurnalul National.

Tabacaru spune, insa, ca printre pasagerii de la bord umbla zvonul ca pacientul preluat de elicopter si-a inscenat criza pentru a fi debarcat.

"Lumea crede intr-un blestem al Titanicului, asa cum crede si in blestemul familei Kenedy. Mai sunt si rudele celor care au facut calatoria initiala care nu sunt foarte linistite. Ieri, la cina, asta vorbea toata lumea. Nimeni nu credea ca pasagerului chiar i s-a facut rau. Toti ziceau ca s-a prefacut, ca sa fuga de pe vas", a spus Cornel Tabacaru.

Afaceristul spune ca zvonurile au fost confirmate si de camerista pasagerului debarcat, care a povestit ca omul era foarte speriat de la inceputul calatoriei.

"Sunt multi nebuni la bord. Sunt doua surori aici care inca mai poarta doliu dupa strabunica lor care a murit in 1912. Dar nu aveai cum sa-i refuzi pasagerului dreptul de a cere asistenta medicala. Daca e diagnosticat deja cu o boala si spune ca ii este rau, n-ai ce sa-i faci", spune Cornel Tabacaru, adaugand ca toti pasagerii vasului au asigurari medicale "beton".

"Si eu, si sotia mea Alina suntem asigurati pentru un milion de euro. Nu e de joaca", a declarat Tabacaru.

Afaceristul spune ca pasagerii au primit asigurari din partea capitanului ca vasul va recupera timpul pierdut.

×
Subiecte în articol: balmoral