x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Macao închide cazinourile și alte afaceri pentru a limita epidemia de COVID

Macao închide cazinourile și alte afaceri pentru a limita epidemia de COVID

10 Iul 2022   •   18:30
Macao închide cazinourile și alte afaceri pentru a limita epidemia de COVID

Macao va închide aproape toate afacerile comerciale și industriale, inclusiv cazinourile sale, timp de o săptămână începând de luni. Autoritățile se luptă pentru a limita creșterea infecțiilor cu COVID-19 în cel mai mare centru de jocuri de noroc din lume, potrivit Reuters.

Serviciile esențiale, inclusiv hotelurile, supermarketurile și farmaciile, vor rămâne totuși deschise, au declarat oficialii orașului, în cadrul unei conferințe de presă care a avut loc sâmbătă.

Anunțul a fost făcut în condițiile în care Macao a raportat sâmbătă 71 de noi cazuri de COVID, ridicând totalul la 1.374 de la jumătatea lunii iunie. Mai mult de 17.000 de persoane se află în carantină, au declarat autoritățile.

Autoritățile locale au adăugat două hoteluri din stațiunile unde se află cazinouri pe lista celor care vor fi folosite ca facilități medicale COVID, în încercarea de a crește capacitatea de a face față valului de infecții.

Mai mult de 90% dintre locuitorii din Macao sunt complet vaccinați împotriva COVID, dar aceasta este prima dată când orașul a trebuit să se confrunte cu varianta Omicron, care se răspândește rapid.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: restrictii COVID