x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Campanie electorală în Venezuela. Maduro spune că Chavez i s-a arătat în chip de pasăre

Campanie electorală în Venezuela. Maduro spune că Chavez i s-a arătat în chip de pasăre

03 Apr 2013   •   09:30
Campanie electorală în Venezuela. Maduro spune că Chavez i s-a arătat în chip de pasăre

Preşedintele interimar al Venezuelei, Nicolas Maduro, a declarat că defunctul lider venezuelean Hugo Chavez, decedat la începutul lunii martie, i s-a arătat în chip de pasăre în timp ce se ruga, relatează Bloomberg, potrivit agerpres.ro.

Maduro a mărturisit că atunci când se ruga într-o capelă din localitatea natală a lui Chavez (statul Barinas), o pasăre a intrat în lăcaş şi a făcut trei cercuri în jurul capului său, iar apoi a început să cânte.

Potrivit lui Maduro, în acel moment el a simţit prezenţa lui Chavez. "Am simţit binecuvântarea sa şi că îmi spune: Astăzi începe lupta, mergi spre victorie", a spus acesta la un miting al susţinătorilor săi. 

În Venezuela a fost lansată marţi campania prezidenţială, principalul contracandidat al lui Maduro, pe care Chavez încă în timpul vieţii îl desemnase succesor al său, fiind guvernatorul provinciei Miranda, Henrique Capriles.

Potrivit sondajelor de opinie, la ora actuală, Maduro înregistrează un avans important în faţa lui Capriles. Diferenţa dintre candidaţi variază între 11 - 20% din sufragii, în funcţie de sondaje.

Încercând să-şi atragă o parte din electoratul lui Maduro, Henrique Capriles a promis că în caz de victorie va majora salariile cu 40%. El a mai spus că, în caz de înfrângere în alegerile prezidenţiale, se va retrage din politică. 

×
Subiecte în articol: hugo chavez nicolas maduro