x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe MAE: Susţinem poziţia UE faţă de situaţia din R.Moldova, cerem părţilor să nu cedeze violenţei

MAE: Susţinem poziţia UE faţă de situaţia din R.Moldova, cerem părţilor să nu cedeze violenţei

07 Apr 2009   •   00:00

MAE susţine poziţia Uniunii Europene exprimată de Înaltul Reprezentant al UE pentru Politică Externă şi Securitate Comună, Javier Solana, în ceea ce priveşte situaţia de la Chişinău şi face apel la toate părţile implicate în acţiunile din Republica Moldova să nu cedeze violenţei şi provocărilor.



MAE a transmis, marţi, un comunicat în care atrage atenţia că violenţele împotriva instituţiilor statului nu pot fi acceptate şi subliniază că este foarte importantă respectarea drepturilor inalienabile de întrunire liberă şi de manifestare paşnică a cetăţenilor.

MAE precizează ferm că la fel de importante sunt respectarea principiului statului de drept, în acelaşi timp cu respectarea drepturilor omului.

Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru Politică Externă, Javier Solana, s-a declarat, marţi, preocupat de confruntările din Republica Moldova şi a făcut apel la "toate părţile să nu cedeze în faţa violenţei", relatează AFP.
Mediafax

×
Subiecte în articol: externe