x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Mahmoud Ahmadinejad - Israelul din Alaska

Mahmoud Ahmadinejad - Israelul din Alaska

de Anca Aldea    |    15 Dec 2005   •   00:00
Mahmoud Ahmadinejad - Israelul din Alaska

"Occidentalii au inventat mitul masacrarii evreilor si il considera mai presus de Dumnezeu, de religii si de profeti. Daca cineva din tarile lor (occidentale - n.r.) pune la indoiala numele lui Dumnezeu, nu i se spune nimic, dar daca cineva neaga mitul masacrarii evreilor, sionistii si guvernele platite de acestia incep sa vocifereze", a declarat ieri presedintele Iranului, Mahmoud Ahmadinejad.

Liderul de la Teheran, care si-a dat frau liber imaginatiei intr-o transmisiune televizata in direct, a propus crearea unui stat israelian in Europa, in Statele Unite, in Canada sau chiar in indepartata si friguroasa Alaska.

SCHIMB DE AMENINTARI. Cu o saptamana inaintea reluarii negocierilor cu Europa pe marginea programului nuclear al Teheranului, ultraconservatorul presedinte iranian a tinut sa precizeze ca nu va face nici o concesie in acest sens. "Avem experienta atitudinii voastre (a occidentalilor - n.r.) si nu ne vom mai lasa inselati de propaganda mincinoasa", a insistat el, referindu-se la schimbul propus de europeni de a furniza combustibil nuclear Iranului daca acesta va renunta la programul de imbogatire a uraniului.

Atitudinea lui Ahmadinejad a starnit din nou critici. "Speram ca aceste declaratii extremiste vor convinge comunitatea internationala sa deschida ochii si se vor risipi iluziile legate de acest regim", a spus ieri Mark Regev, purtatorul de cuvant al Ministerului israelian de Externe. Un apropiat al premierului Ariel Sharon a fost mai categoric. "Fie Dumnezeu laudat, Israelul dispune de mijloace pentru a face regimul extremist iranian sa esueze. Nu va mai exista o a doua «solutie finala»", a amenintat Raanan Gissin. REDUNDANT. Presedintele iranian a scandalizat din nou opinia publica internationala

×
Subiecte în articol: externe