x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Mai bine niciodată decât mai târziu: Şi-a abandonat fiul la naştere şi l-a găsit mort, după 25 de ani

Mai bine niciodată decât mai târziu: Şi-a abandonat fiul la naştere şi l-a găsit mort, după 25 de ani

16 Dec 2013   •   19:20

O femeie din Statele Unite ale Americii care îşi abandonase, imediat după naştere, fiul, încredinţându-l Serviciilor Sociale, a trăit adevărata tragedie a vieţii ei.
După moartea soţului ei, Carol King-Eckersley , o femeie de 65 de ani, din statul american Oregon, a fost împinsă de dorinţa de a-şi regăsi fiul pe care îl născuse când avea numai 19 ani şi era necăsătorită, dar îl abandonase lăsându-l în grija statului, în vederea adopţiei.
În aprilie, anul acesta, femeia a găsit indicii clare despre existenţa lui. Pe site-ul Universităţii Syracuse, din statul New York, ea a dat de urma unui tânăr, Kenneth Bissett. “L-am privit şi mi-am spus: Oh, doamne, el este (...) Este data lui de naştere şi seamănă cu tatăl meu. M-am uitat în oglindă şi mi-am dat seama că seamănă cu mine...”, a mai povestit femeia. “M-am întrebat de ce acolo era trecută doar o parte din viaţa lui, nu existau decât două date de referinţă: decembrie 1967 şi 21 decembrie 1988. Apoi mi-am dat seama şi mi-am zis.  Mi-am dat seama că ceea ce vedeam este o pagină în amintirea victimelor zborului 103 de la Pan Am, din Lockerbie şi că el se aflase în acel avion”, a continuat femeia. Povestea ei detaliată va fi transmisă de televiziunea BBC, într-un documentar difuzat cu prilejul comemorării celor 270 de morţi, majoritatea americani, ai teribilului atentat din 21 decembrie 1988, de la Lockerbie, din Scoţia.

35 de studenţi din aceeaşi universitate
Kenneth Bissette şi încă 34 de studenţi, colegi de-ai lui, de la universitate, se aflau atunci  în “avionul morţii”. Kenneth rămăsese între timp orfan de ambii părinţi adoptivi şi se reîntorsese în Statele Unite, după ce petrecuse un semetru de studii la Londra, scrie Le Parisien în ediţia online.
“A fost un fel de dublă tragedie. L-am găsit şi l-am pierdut în aceeaşi zi”, povesteşte Carol King în filmul documentar. Ea nu a mai făcut copii, dar l-a adoptat la rândul ei pe fiul soţului său. Ea a mai spus că se angajase faţă de servciile sociale, atunci când l-a dat spre adopţie, să nu încerce să dea de urma lui timp de 45 de ani . “Mereu am trăit cu speranţa că va suna la uşa mea într-o bună zi şi că îmi va spune ”... (S. Stancu)

×