x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Băieţelul care a uimit întreaga lume! S-a născut cu patru picioare, două fiind legate direct de stomac

Băieţelul care a uimit întreaga lume! S-a născut cu patru picioare, două fiind legate direct de stomac

21 Iun 2013   •   13:20
Băieţelul care a uimit întreaga lume! S-a născut cu patru picioare, două fiind legate direct de stomac

Un băieţel din Namibia, în vârstă de numai două luni, a fost supus unei operaţii chirurgicale, micuţul venind pe lume cu patru picioare. Potrivit Daily Mail, Andrew Palismwe se află la Spitalul Windhoek din Namibia şi răspunde foarte bine tratamentului.

Andrew s-a născut cu patru picioare, doua fiind legate direct de stomac. Medicii spun că micuţul, care s-a nascut pe 6 aprilie, avea un frate geaman, care nu s-a dezvoltat, fiind "absorbit" în corpul lui Andrew.

"Aceasta este o situaţie care apare atunci când doi gemeni identici sunt puşi unul lângă altul ca rezultat al unui embrion geamăn care nu s-a despărţit complet şi formează doi bebeluşi care cresc unul în celălalt. În acest caz, celălalt făt nu se dezvoltă complet", a declarat Clarissa Pieper, medicul neonatolog al spitalului.

Pentru că părinţii nu şi-au putut permite să achite costurile operaţiei, Guvernul din Namibia a luat măsuri, plătind această intervenţie chirurgicală.

"Nicio sumă de bani nu poate fi comparată cu salvarea unei vieţi", a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului Sănătăţii din Namibia, femeia refuzând să spună cât a costat operaţia bebeluşului cu patru picioare.

×