x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Mali: Șase cetățeni ruși au fost uciși în atacul de la Bamako

Mali: Șase cetățeni ruși au fost uciși în atacul de la Bamako

21 Noi 2015   •   15:08
Mali: Șase cetățeni ruși au fost uciși în atacul de la Bamako

Un număr de şase cetăţeni ruşi au fost ucişi în atacul care a avut loc vineri la Bamako, în Mali, a anunţat sâmbătă ministerul rus al afacerilor externe, care a precizat că aceştia lucrau pentru o firmă de transport aerian, informează AFP.

"Printre morţi se află şase cetăţeni ai ţării noastre", a afirmat ministerul într-un comunicat în care citează ambasada rusă în Mali.

În total 12 cetăţeni ruşi se aflau în momentul atacului în hotelul Radisson Blu din capitala statului Mali. Dintre aceştia, cu toţii angajaţi ai companiei Volga-Dnepr, doar şase au putut fi salvaţi.

Victimele au fost ucise de gloanţele trase de atacatori în restaurantul hotelului, în primele minute ale atacului, precizează sursa citată.

Înainte de anunţul privind victimele cetăţeni ruşi, preşedintele Vladimir Putin a transmis condoleanţe după "atacul inuman" care a avut loc la Bamako şi a făcut apel la "o largă cooperare internaţională".

Într-un mesaj transmis preşedintelui din Mali, Boubakar Keita, şeful statului rus "a subliniat că crima inumană comisă în capitala maliană confirmă încă o dată că terorismul nu are frontiere şi că reprezintă un real pericol pentru întreaga lume".

"Persoane de diferite naţionalităţi şi credinţe devin victime şi singura modalitate de a face faţă acestei ameninţări este de a avea o largă cooperare internaţională", a adăugat Vladimir Putin, în mesajul dat publicităţii de la Kremlin.

Sursa: AGERPRES 

×