x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Manifestaţie istorică la Bundesbank

Manifestaţie istorică la Bundesbank

de Sînziana Stancu    |    13 Oct 2009   •   00:00

Pentru prima oară în istoria Bundesbank-ului, angajaţii băncii germane au protestat faţă de perspectiva reducerii locurilor de muncă.



Aproximativ 1.500 de angajaţi ai Bundesbank au protestat în faţa sediului băncii din Frankfurt, faţă de închiderea unora dintre filialele acesteia, potrivit unor surse sindicale, citate de AFP. Conducerea băncii se gândeşte să închidă 14 filiale regionale până în 2012, după cum se precizează într-un comunicat al sindicatului Bundesbank (VdB), în care este criticată oportunitatea acestei măsuri. În viziunea protestatarilor, toate acestea ar complica şi mai mult alimentarea companiei cu bani lichizi, în special în condiţii de criză.

Bundesbank este în proces de restructurare după ce a pierdut în urmă cu peste 10 ani atribuţiile politicii monetare, în special în zona euro, în favoarea Băncii Centrale Europene. Banca germană are în prezent 10.000 de angajaţi în sediul central şi în 47 de filiale, potrivit unui purtător de cuvânt, Andreas Funke. Conducerea băncii urmează să se consulte cu reprezentanţii sindicali înainte de a lua decizia de închidere a unora dintre filiale.

×
Subiecte în articol: externe