x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Manifestații în Germania împotriva vaccinării anti COVID-19. Sute de persoane reținute. Un protestatar a murit

Manifestații în Germania împotriva vaccinării anti COVID-19. Sute de persoane reținute. Un protestatar a murit

02 Aug 2021   •   14:46
Manifestații în Germania împotriva vaccinării anti COVID-19. Sute de persoane reținute. Un protestatar a murit

Un bărbat spitalizat după participarea la protestele faţă de măsurile antiepidemice din Berlin a decedat luni, iar alţi aproximativ 600 de protestatari au fost reţinuţi de forţele de ordine, informează publicaţia Der Spiegel.

Circa 5.000 de persoane au protestat, duminică după-amiază, în Berlin, denunţând măsurile antiepidemice impuse de Guvernul Angela Merkel. Protestele au fost organizate de Mişcarea "Gândirea laterală".

Unii protestatari au fost implicaţi în confruntări cu forţele de ordine, care au intervenit pentru dispersarea demonstranţilor.

Un protestatar în vârstă de 49 de ani, care era spitalizat după confruntările cu forţele de ordine, a decedat luni. Cazul este investigat de Parchetul din Berlin.

Aproximativ 600 de protestatari au fost reţinuţi, a anunţat luni Thilo Cablitz, purtătorul de cuvânt al Poliţiei din Berlin.

Jörg Reichel, unul dintre liderii Sindicatului Jurnaliştilor Germani Verdi (DJU), a fost atacat de protestatari, în zona Kreuzberg din Berlin, fiind spitalizat în urma incidentului.

Mediafax

×