x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Marcel Ciolacu: "Sunt 790 de pelerini români în Israel. Căutăm soluții să-i aducem acasă"

Marcel Ciolacu: "Sunt 790 de pelerini români în Israel. Căutăm soluții să-i aducem acasă"

de Redacția Jurnalul    |    07 Oct 2023   •   14:40
Marcel Ciolacu: "Sunt 790 de pelerini români în Israel. Căutăm soluții să-i aducem acasă"
Sursa foto: Hepta

Sunt 790 de pelerini români în acest moment în Israel, anunță premierul Marcel Ciolacu. Împreună cu ministrul de Externe, acesta caută soluții să-i aducă acasă.

„Împreună cu doamna ministru de Externe căutăm variantele ca să-i aducem cât mai repede acasă. După cum bine știți, în acest moment sunt închise toate aeroporturile din Israel”, a spus, sâmbătă, Ciolacu, întrebat dacă vreun român din Israel a cerut ajutorul autorităților române.

Deocamdată, spune premierul, s-a dat o avertizare de stare de război: „vom vedea evoluează lucrurile”.

Prim-ministrul a precizat că nu este niciun român rănit sau în zona directă de conflict.

Întrebat despre situația din Mioveni, unde PSD Argeș a decis excluderea din partid a primarul orașului Mioveni, Ion Georgescu, după ce acesta a fost ridicat de DNA, acuzat că a luat bani pentru angajarea unei doctorițe la spital, Ciolacu a precizat că nu a fost amânată, sâmbătă, vreo decizie.

„Printre cei 790 de români este și domnul președinte Mînzînă (Ion Mînzînă, președinte al Consiliului Județean și al PSD Argeș - n.r.) în Israel și este normal să așteptăm să vină acasă, pentru că este o organizație în cadrul organizației județene Argeș și nu pot lua o decizie în lipsa președintui”, a spus Ciolacu.

Întrebat, mai departe, cum a văzut mesajul de susținere de la Mioveni, după ce a transmis că nu se mai acceptă corupți în PSD, Ciolacu a răspuns: „Un moment de emoție. Și am văzut cu toții că au depășit și acest moment după decizia magistraților de arestare pe 30 de zile”.

PSD Mioveni își exprimase „susținerea totală” față de primarul Ion Georgescu, considerând decizia de excludere a acestuia din partid „pripită și fără fundament”.

×