x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Marea Britanie a desecretizat arhivele privind fenomenul OZN

Marea Britanie a desecretizat arhivele privind fenomenul OZN

de Ovidiu Ciutescu    |    22 Mar 2009   •   00:00
Marea Britanie a desecretizat arhivele privind fenomenul OZN

Ministerul britanic al Apărării a ridicat astăzi secretul care înconjura unele documente care se referă la obiecte zburătoare neidentificate (OZN). Ministerul apărării susţine că a informat alte ministere în 1990 despre observarea unui OZN în formă de diamant uriaş, arată Agerpres.



Arhivele naţionale britanice au autorizat accesul la şapte dosare întocmite în perioada noiembrie 1987 - aprilie 1993 de către serviciile de informaţii ale Ministerul Apărării şi care conţin circa 1.200 de observaţii asupra unor OZN-uri. De pildă, negative ale fotografiilor făcute în 4 august 1990 arată un OZN mare, în formă de diamant, care a rămas suspendat în aer timp de 10 minute, înainte de a se îndrepta cu mare viteză spre cer.

În mod normal, astfel de istorii nu sunt semnalate altor ministere. Dar cu această ocazie specială, Ministerul Apărării a primit şase fotografii de la ziarul scoţian Daily Record şi a fost solicitat să comenteze imaginile pentru ziar în vederea publicării unui articol. Alt dosar conţine mărturia unei plimbăreţe care pretindea că a întâlnit un extraterestru vorbind cu accent scandinav. Femeia, sub acoperirea anonimatului, a telefonat în 20 noiembrie 1989 serviciilor Armatei aerului pentru a-şi povesti experienţa: în timp ce îşi promena căţelul pe un teren sportiv, un bărbat vorbind cu accentul amintit şi îmbrăcat într-un combinezon maro de zbor s-a apropiat de ea şi i-a anunţat o vizită amicală a extratereştrilor.

Cei interesaţi de aceste fenomene vor putea afla amănunte suplimentare accesând documentele respective care vor fi puse la dispoziţia publicului pe site-ul http://www.nationalarchives.gov.uk/ufos începând din prima zi a lunii viitoare.

×
Subiecte în articol: externe