x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Marea Britanie susține soluția cu două state în conflictul din Fâșia Gaza

Marea Britanie susține soluția cu două state în conflictul din Fâșia Gaza

26 Mai 2021   •   09:11
Marea Britanie susține soluția cu două state în conflictul din Fâșia Gaza

Regatul Unit consideră că soluția cu două state va duce la încheierea conflictului din Fâșia Gaza, potrivit șefului diplomației britanice, Dominic Raab, citat de AFP.

"Evenimentele de luna trecută demonstrează nevoia urgentă de a face progrese veritabile spre un viitor mai bun pentru israelieni şi palestinieni, de a rupe ciclul violenţei care a curmat atâtea vieţi. Regatul Unit susţine o soluţie cu două state ca fiind cel mai bun mijloc de a ajunge la o pace durabilă", a spus oficialul.

Acesta se va întâlni, astăzi, cu premierul israelian Benjamin Netanyahu la Ierusalim şi cu preşedintele palestinian Mahmoud Abbas la Ramallah, dar şi cu membri ai celor două guverne.â

Marea Britanie este de partea Israelului, considerând că acesta trebuie să se apere dar îndeamnă ca ripostele să fiei proporționale cu represaliile împotriiva Hamas.
"Condamn antisemitismul sub toate formele şi sunt pe deplin solidar cu comunitatea noastră evreiască. Nu este loc pentru antisemitism în Regatul Unit", a declarat premierul Boris Johnson, săptămâna trecută.

Și secretarul de stat american Antony Blinken s-a exprimat, ieri, în favoarea aceleiași idei, ca statul israelian să coexiste alături de cel palestinian și a promis reluarea relaţiilor cu palestinienii prin redeschiderea unui consulat la Ierusalim, precum şi acordarea de ajutoare pentru Fâşia Gaza.





 

×
Subiecte în articol: Marea Britanie fasia gaza