x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Margaret Thatcher, "tradusă” de Meryl Streep

Margaret Thatcher, "tradusă” de Meryl Streep

de Sînziana Stancu    |    19 Iul 2010   •   00:00

Viitorul film, în care actriţa Meryl Streep va interpreta rolul fostului premier britanic Margaret Thatcher, a înfuriat familia "Doamnei de Fier", pentru că atinge un subiect dureros, acela al demenţei de care suferă, în realitate, personajul.

Copiii lui Thatcher au aflat că scenariul filmului "Doamna de Fier" o prezintă pe Thatcher, trecută acum de 80 de ani, ca fiind o bătrână suferindă de demenţă, care îşi aminteşte cu tristeţe de întreaga ei carieră, scrie presa britanică. De pildă, într-o secvenţă din film, Thatcher, interpretată de Streep, apare vorbind cu ea însăşi şi uitând că îşi pierduse soţul, pe Denis Thatcher.

"Sir Mark (fiul, n.r.) şi Carol (fiica, n.r.) sunt sideraţi de ceea ce au auzit despre scenariu. Ei cred  că acesta seamănă mai degrabă cu o fantezie de stânga (Thatcher fiind conservatoare, n.r.). S-au simţit îngrozitor, dar nu au vrut să se exprime public despre asta, de teama de a nu face şi mai multă publicitate viitoarei producţii", a dezvăluit, sub anonimat, o prietenă a familiei Thatcher.

"E adevărat că filmul se concentrază pe trecutul recent, iar baroana Thatcher îşi aminteşte şi de triumful său, dar şi de performanţele mai slabe din cariera sa extraordinară", a recunoscut managerul producătorului de film "Pathe", Cameron McCracken. Dar "este vorba despre un film despre putere şi preţul acesteia. Ţinând cont de aceast lucru, este vorba despre oricare om care a fost nevoit să pună în balanţă, la un moment dat, viaţa privată şi cariera", a argumentat el.

×
Subiecte în articol: externe