x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe NATO n-ar trebui să-l pună secretar general pe Mark Rutte fără o discuție mai amplă, susține Letonia

NATO n-ar trebui să-l pună secretar general pe Mark Rutte fără o discuție mai amplă, susține Letonia

de Redacția Jurnalul    |    14 Mar 2024   •   18:15
NATO n-ar trebui să-l pună secretar general pe Mark Rutte fără o discuție mai amplă, susține Letonia
Sursa foto: mark rutte/antena3

NATO nu ar trebui să-l numească pe prim-ministrul olandez, Mark Rutte, în funcția de secretar general fără a purta mai întâi o discuție amplă despre viitoarele provocări ale alianței, a declarat ministrul de Externe al Letoniei, Krisjanis Karins.

Remarcile lui Krisjanis Karins reflectă sentimentul unora dintre statele membre că sunt obligate să-l sprijine pe Rutte de către marile forțe ale NATO fără o dezbatere despre nevoile viitoare ale alianței, scrie The Guardian.

"Particularitatea funcției de conducere a NATO este că nu există o procedură de numire foarte clară", a declarat Karins.

"Știm cu toții că trebuie să ajungem acum la un consens între 32 de state. Ceea ce a lipsit puțin este o discuție sinceră și deschisă despre ceea ce căutăm la un lider și, mai ales, care este sarcina acelui lider. Cum vedem noi, în mod colectiv”, a mai spus Karins.

Pe de altă parte președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat că va candida pentru această funcție și caută să atragă sprijin din partea țărilor NATO care nu se simt confortabil în lipsa unei dezbateri detaliate în ceea ce privește viitorul secretar general, relevă sursa citată.

 

(sursa: Mediafax)

×