x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Mda, un predicator islamist cere demolarea piramidelor si a Sfinxului

Mda, un predicator islamist cere demolarea piramidelor si a Sfinxului

11 Mar 2015   •   21:21
Mda, un predicator islamist cere demolarea piramidelor si a Sfinxului

Se pare ca dupa ce a facut praf vestigiile civilizatiei asiriene, care au avut proasta inspiratie sa se gaseasca in momentul nepotrivit, la locul nepotrivit - in teritoriile controlate de jihadisti in Siria, ciocanului islamist i s-a pus pata pe piramide si pe Sfinx, jinduind sa si cu ele de de pamant, astfel incat omenirii sa nu-i ramana altceva de facut decat sa cada in admiratia capetele necredinciosilor in Allah infipte in tepuse sau a copiilor fortati sa ii impuste in cap pe dusmanii Statului Islamic.

Ibrahim Al Kandari, un predicator islamist kuweitian, citat de cotidianul Al-Watan, este de parere ca musulmanii au datoria sa elimine de pe suprafata pamantului una dintre cele sapte minuni ale lumii antice – piramidele si Sfinxul – pe care le considera un simbol decadent al dominatiei faraonilor.

Continuand ideea liderului Statului Islamic, Abu Bakr al-Baghdadi, care a sugerat ca distrugerea monumentelor istorie este o datorie religioasa a musulmanilor, predicatorul kuweitian Al Kandari spune ca toate marile constructii ale lumii trebuie distruse, pentru ca doar asa, odata cu ele, va disparea si idolatrizarea imaginilor.

"Faptul ca musulmanii care au cucerit acele pamanturi, dintre cei care au fost in preajma profetului Mohamed nu au distrus aceste monumente ale faraonilor atunci cand au cucerit Egiptul, nu inseamna ca nu ar trebui sa o facem noi acum", a declarat nonsalant si fara nicio retinere Al Kandari.

Indemnul predicatorului islamist vine la doar cateva saptamani dupa ce jihadistii Statului Islamic au fost imortalizati distrugand cu barosul artefacte asiriene, unele datand din anul 700 i.Hr, aflate intr-un muzeu irakian din orasul Mosul.
Pe 10 martie, Statul Islamic a distrus un asezamant catolic caldeean, din secolul X, trecand cu buldozerul si peste mormintele aflate in cimitirul din vecinatatea acestuia.

Tot ceea ce se intampla acolo, in regiunea ocupata de jihadisti in nordul Irakului si in Siria este revoltator si dezgustator indiferent daca esti crestin, musulman, mozaic, budist, sintoist sau de oricare alta religie a lumii. Pentru toate persoanele civilizate, religiile lumii propavaduiesc binele nu ura, violenta si ignoranta...

×