x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Medici germani, invitaţi s-o trateze pe Timoşenko

Medici germani, invitaţi s-o trateze pe Timoşenko

de Istvan Deak    |    25 Apr 2012   •   12:50
Medici germani, invitaţi s-o trateze pe Timoşenko

Ucraina a invitat miercuri o echipa de medici germani pentru a o trata pe Iulia Timosenko in inchisoare, a doua zi dupa ce avocatul acesteia a anuntat ca fostul premier al acestei tari, devenita lider al opozitiei, a intrat in greva foamei pe timp nelimitat, relateaza AFP.

Kievul a adresat o cerere oficiala Germaniei pentru a permite unui grup de medici de la clinica berlineza Caritas sa vina sa o examineze pe aceasta la Harkiv. Timosenko sufera de probleme la coloana vertebrala, a anuntat un purtator de cuvant al Ministerului de Externe ucrainean.

Timosenko a mai fost examinata in februarie la inchisoarea din Harkiv de un grup de medici germani si canadieni. In aprilie, doi medici germani au revenit in Ucraina, pentru pentru a o examina pe celebra opozanta si pentru a inspecta spitalul de stat in care Guvernul ucrainean a propus ca aceasta sa primeasca ingrijiri.

Opozitia ucraineana a blocat, miercuri, lucrarile Parlamentului de la Kiev, cerand ca deputatii care sunt de formatie medici sa fie autorizati sa o viziteze in inchisoare pe Timosenko, aflata in greva foamei de la 20 aprilie. Aceasta sustine ca a fost supusa unor violente in inchisoare si doreste sa denunte "represiunea politica' din aceasta tara, potrivit avocatului ei. Autoritatile ucrainene au negat tot timpul ca s-ar fi recurs la violente la adresa acesteia. Comisia Europeana a cerut Kievului sa furnizeze de urgenta explicatii in legatura cu soarta liderei opozitiei.

Incarcerata din august 2011, Iulia Timosenko (51 de ani) a fost condamnata in octombrie la sapte ani de inchisoare pentru abuz de putere, o chestiune pe care ea o denunta drept razbunare personala a presedintelui Viktor Ianukovici, ales in 2010, care ar dori sa elimine de pe scena politica principalul sau adversar politic.

×