x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Medicii i-au ataşat mâna de glezna piciorului!

Medicii i-au ataşat mâna de glezna piciorului!

16 Dec 2013   •   22:43
Medicii i-au ataşat mâna de glezna piciorului!

Medici chinezi au reuşit să salveze braţul retezat într-un accident al unui bărbat print-un procedeu inedit - ataşând-o, pentru aproximativ o lună dezile, la glezna pacientului, asigurându-i astfel fluxul sanguin necesar păstrării funcţiilor vitale până în momentul în care operaţia de reimplant ar fi fost posibilă.

Un chinez şi-a pierdut mâna dreptă într-un accident de muncă. Deşi colegii săi s-au grăbit să-l transporte spre spital, medicii s-au declarat depăşiţi de complexitatea chirurgicală a operaţiei de reconstrucţie a membrului amputat.
La şapte ore de la accident, bărbatul a fost internat într-un spital în care cadrele medicale puteau efectua operaţia respectivă, dar nu înainte ca rănile suferite la braţ să se vindece.
"Rănile erau grave. În afară de tăietura provocată de amputarea braţului, restul mâinii era aplatizat. A trebuit să curăţăm zona şi să tratăm plăgile înainte de a trece la reataşarea braţului", au explicat medicii.
Operaţia de recuperare a braţului a durat circa o lună de zile, timp în care mâna amputată a fost conectată la glezna pacientului pentru a beneficia de fluxul sanguin şi a nu se necroza.
În procedură normală, un braţ amputat poate fi reataşat în cel mult câteva ore, altfel operaţia nu mai poate fi efectuată din cauza necrozării ţesuturilor.
bbc.co.uk

×