x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Medicul pakistanez care a ajutat la demascarea lui Osama bin Laden, condamnat la 33 de ani închisoare pentru trădare

Medicul pakistanez care a ajutat la demascarea lui Osama bin Laden, condamnat la 33 de ani închisoare pentru trădare

de Mediafax    |    23 Mai 2012   •   13:09
Medicul pakistanez care a ajutat la demascarea lui Osama bin Laden, condamnat la 33 de ani închisoare pentru trădare

Un medic pakistanez acuzat ca a ajutat CIA la demascarea lui Osama bin Laden, ucis in urma cu un an de un comando american in nordul Pakistanului, a fost condamnat, azi, la 33 de ani de inchisoare de un tribunal tribal, a anuntat administratia, citata de AFP.

Chirurgul Shakeel Afridi ar fi fost recrutat de CIA, care l-ar fi pus sa initieze o campanie de vaccinare a copiilor impotriva hepatitei B in Abbottabad, oras in care bin Laden a fost ulterior depistat si ucis.

Adevarata misiune a lui Afridi ar fi fost, insa, sa recolteze probe ADN de la copiii lui bin Laden, pentru ca CIA sa se asigure ca familia lui bin Laden si inclusiv teroristul sunt in oras.

Tribunalele tribale sunt competente in zonele tribale semiautonome din Pakistan, dar orice apel este judecat ulterior de jurisdictiile de drept comun.

"El a fost condamnat la 33 de ani de inchisoare pentru tradare si condus la inchisoarea centrala din Peshawar", a declarat prin telefon Mohammad Siddiq, purtatorul de cuvant al administratiei districtului Khyber.

Secretarul de stat al Statelor Unite, Hillary Clinton, a cerut eliberarea lui Shakeel Afridi, afirmand ca acesta nu a facut altceva decat sa sprijine interesele comune ale SUA si ale Pakistanului.

×