x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Medvedev l-a invitat pe Putin să candideze la alegerile prezidenţiale din 2012

Medvedev l-a invitat pe Putin să candideze la alegerile prezidenţiale din 2012

24 Sep 2011   •   10:27
Medvedev l-a invitat pe Putin să candideze la alegerile prezidenţiale din 2012

Presedintele Rusiei, Dmitri Medvedev l-a propus pe premierul Vladimir Putin drept candidat la alegerile prezidentiale din 2012, in fata adunarii partidului Rusia Unita.

Putin a fost presedintele Rusiei pentru doua mandate consecutive pana in 2008, cand constitutia nu i-a mai permis sa candideze din nou.

Premierul rus, Vladimir Putin, a declarat, la randul sau ca este o "mare onoare" sa fie candidat la alegerile prezidentiale in 2012 si a adaugat ca actualul presedinte, Dmitri Medvedev, ar putea deveni premier.

"Sunt sigur ca Rusia Unita va castiga (alegerile legislative din decembrie) si ca pe baza acestei sustineri populare, Dmitri Anatolevici va putea infiinta o noua echipa, tanara, eficienta si energica, si va putea conduce Guvernul Rusiei", a declarat Putin.

Astfel, se pune capat speculatiilor intense din ultimele luni, si anume daca Medvedev va candida pentru un nou mandat, sau va ceda locul predecesorului sau.

Potrivit noilor prevederi constitutionale, mandatul prezidential care va incepe in 2012 va dura sase ani.

Prezent si ieri la congresul partidului, Putin a declarat ca Rusia isi va mentine cursul de crestere economica si a promis ca vor continua sa creasca pensiile si salariile.

De asemenea, acesta a promis ca se vor aloca mai multe fonduri pentru educatie, sanatate, protectie sociala si crearea de noi locuinte.

Putin a avertizat, insa, ca este posibil sa fie luate si masuri mai dure, pentru a face fata crizei globale.

"Sarcina Guvernului nu este doar aceea de a turna miere in pahar, ci, uneori, si de a turna o doctorie amara. Dar acest lucru trebuie facut in mod deschis si onest, astfel incat marea majoritate a oamenilor sa inteleaga masurile guvernului", a spus Putin.

×