x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Mersul pasagerilor pe motocicletă, interzis în Honduras. Măsura vizează asasinii plătiţi

Mersul pasagerilor pe motocicletă, interzis în Honduras. Măsura vizează asasinii plătiţi

de Dan Radu    |    09 Dec 2011   •   10:27
Mersul pasagerilor pe motocicletă, interzis în Honduras. Măsura vizează asasinii plătiţi

Parlamentul din Honduras a votat un proiect de lege care sa interzica timp de sase luni mersul pasagerilor pe motocicleta, dupa ce tara caraibiana a avut parte de un val de asasinate comise de oameni inarmati care mergeau pe motociclete. Motocicletele nu pot putea purta decat un singur om.

"Stim ca aceasta masura va afecta o buna parte din populatie, insa trebuie sa luam masuri impotriva asasinilor platiti", a declarat parlamentarul Erick Rodriguez pentru publicatia El Heraldo.

Honduras are in prezent cea mai mare rata de morti cauzate de acte violente din lume.

Un raport al Universitatii Autonome Honduras a aratat ca in primele sase luni ale acestui an s-au comis 3.587 de asasinate, aproximativ 20 de crime pe zi.

Votul s-a desfasurat in secret, pentru a fi evitate eventuale atentate. Saptamana aceasta doua personalitati importante din Honduras au fost asasinate de persoane inarmate care mergeau pe motocicleta.

Prima a fost jurnalista Luz Marina Paz, care a fost impuscata impreuna cu soferul ei, marti. A doua zi, a fost asasinat un fost consilier pe probleme de securitate al guvernului, Alfredo Landaverde.

Honduras este o tara de tranzit pentru traficantii de cocaina din America de Sud care incearca sa-si plaseze marfa in SUA. Luna trecuta, autoritatile din Honduras au decis sa mobilizeze armata pentru a ajuta politia sa lupte impotriva traficantilor de droguri si a bandelor inarmate.

Politia din Honduras trece in prezent printr-un proces de reforma, in incercarea de a se identifica si trage la raspundere ofiterii corupti, banuiti ca ar avea legaturi cu crima organizata.

×