x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Micuti chinuiti

Micuti chinuiti

de Irina Cristea    |    02 Noi 2005   •   00:00
Micuti chinuiti

Mai multe asistente medicale sunt in centrul celui mai recent scandal din Polonia pentru ca au pus in pericol viata unor bebelusi nascuti prematur.

Patru asistente medicale dintr-un spital de copii din orasul polonez Katowice sunt anchetate pentru omor si tentativa de omor dupa ce au chinuit cativa bebelusi nascuti prematur, provocand chiar moartea unuia dintre micuti. Femeile lucrau la sectia de terapie intensiva si ar fi trebuit sa monitorizeze dezvoltarea nou-nascutilor aflati in incubatoare. In schimb, ele se amuzau fotografiindu-se cu bebelusii pe care ii scoteau din aparatele care ii tin in viata si ii manevrau ca pe niste papusi din carpa. Asistentele s-au fotografiat chiar in timp ce bagau copiii un pic mai mari de-o palma in buzunarele halatelor, fara sa tina cont de plansetele si zvarcolelile micutilor. Alte imagini le infatiseaza pe angajatele spitalului ridicand bratele nou-nascutilor ca si cum acestia ar face cu mana spre aparatul foto.

ALERTA. Politia a fost alertata de cele intamplate de catre o angajata a laboratorului fotografic care a developat pozele. Oamenii legii le-au arestat pe "protagonistele" scandalului si le-au acuzat de omor si tentativa de omor, dupa ce unul dintre bebelusi a murit la cateva zile dupa ce a fost scos din incubator si fotografiat.

×
Subiecte în articol: externe