x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Mihai Ghimpu: UE vrea Moldova în Parteneriatul Estic. Noi vrem în pachetul Balcanilor de Vest (Video)

Mihai Ghimpu: UE vrea Moldova în Parteneriatul Estic. Noi vrem în pachetul Balcanilor de Vest (Video)

08 Oct 2009   •   00:00

„Uniunea Europeană are proiectul său, noi îl avem pe al nostru. UE ne propune Parteneriatul Estic, dar noi dorim să-i schimbăm statutul pentru a fi incluşi în pachetul Balcanilor de Vest. Dacă vom construi Europa la noi acasă, atunci nu putem rămâne în afara Uniunii Europene. Depinde de noi, care proiect va fi realizat!” Declaraţia, citată de unimedia.md, îi aparţine preşedintelui interimar Mihai Ghimpu, oferită presei la revenirea în ţară din Bruxelles.



“A fost o vizită obositoare, dar foarte bună pentru Republica Moldova. Dacă vom realiza tot ce ne-am propus în programul de guvernare al Alianţei pentru Integrare Europeană, atunci Uniunea Europeană va fi alături de noi. Am discutat despre libera circulaţie a cetăţenilor noştri în spaţiul Schengen, despre aderarea Republicii Moldova la UE, Parteneriatul Estic şi acordarea unui ajutor financiar”, a mai declarat Ghimpu. Preşedintele interimar a mai precizat că Republica Moldova va iniţia discuţii mai concrete cu UE, după semnarea memorandumului cu Fondul Monetar Internaţional. Anterior, şi premierul Vlad Filat a vizitat capitala UE, unde s-a întâlnit cu europarlamentari, preşedintele Parlamentului European şi oficiali NATO, unde a discutat despre perspectiva europeană a Republicii Moldova.

×
Subiecte în articol: externe