x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Milionar egipetan, condamnat la moarte

Milionar egipetan, condamnat la moarte

22 Mai 2009   •   00:00

Deznodământ... mortal într-un scandal cu sex, politică, bani şi vedete din lumea arabă. Un milionar egiptean a fost condamnat la moarte prin spânzurare pentru că a ordonat uciderea cântăreţei libaneze Suzanne Tamim.



Aceasta a fost ucisă anul trecut la Dubai de un fost poliţist pe care milionarul Hisham Talaat Moustafa îl "angajase" contra sumei de două milioane de dolari. Făptuitorul crimei a fost, de asemenea, condamnat la moarte. Decizia tribunalului urmează să fie aprobată de către autorităţile religioase, aşa cum cere practica egipteană.

TRĂDAT ÎN DRAGOSTE
Suzanne Tamim a atras asupra sa răzbunarea lui Hisham Talaat Moustafa pentru că pusese punct legăturii lor amoroase, cu câteva luni înainte. Apoi se măritase cu un irakian, campion la kick-boxing, pe care îl întâlnire la Londra, şi plecase împreună cu noua sa dragoste în Emiratele Arabe Unite. În apartamentul din Dubai unde cei doi locuiau a şi fost comis asasinatul. Criminalul a fost lăsat să intre în clădire sub pretextul că ar fi un angajat al proprietarului clădirii. A bătut la uşa apartamentului unde locuia Suzanne şi a omorât-o când femeia i-a deschis uşa.

SUS PUS
Hisham Talaat Moustafa este un fost apropiat al lui Gamal Mubarak, fiul preşedintelui egiptean Hosni Mubarak şi avea reputaţia de a se considera mai presus de lege. Lucru care îi era cu atât mai la îndemână cu cât dispunea şi de imunitate parlamentară. Privilegiul i-a fost însă retras în urma presiunilor autorităţilor din Emiratele Unite, care au dus o campanie amplă pentru ca acest caz să ajungă la proces. Familia sa a fost şocată de verdictul pronunţat de judecător şi a anunţat că va contesta decizia în instanţă.

×
Subiecte în articol: externe