x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ministrul german al Apărării, sfătuit să nu se aștepte la o creștere suplimentară a bugetului

Ministrul german al Apărării, sfătuit să nu se aștepte la o creștere suplimentară a bugetului

de Redacția Jurnalul    |    28 Iul 2024   •   22:40
Ministrul german al Apărării, sfătuit să nu se aștepte la o creștere suplimentară a bugetului

Ministrul german al finanțelor, Christian Lindner, l-a avertizat pe ministrul german al Apărării că nu vor exista fonduri suplimentare pentru modernizarea forțelor armate, în afara celor convenite deja de guvernul de coaliție, scrie Reuters.

Bugetul convenit în această lună l-a dezamăgit pe ministrul Apărării, Boris Pistorius, care este responsabil de eforturile de a inversa ani de neglijență și de a consolida apărarea Germaniei ca răspuns la invazia Rusiei în Ucraina din 2022.

Însă plângerile ministrului social-democrat au fost nejustificate, a declarat Lindner într-un interviu care urmează să fie difuzat duminică la televiziunea publică ARD.

„Domnul Pistorius dispune de un fond special de 100 de miliarde de euro (108,6 miliarde de dolari) pentru modernizarea forțelor armate; ceva ce niciunul dintre predecesorii săi nu a avut”, a declarat Lindner. „Puteți lucra cu asta, dar trebuie, de asemenea, să vă descurcați”.

Lindner, liderul liberalilor din Partidul Democraților Liberi, consideră că rolul său în cadrul coaliției tripartite fracturate a cancelarului Olaf Scholz este acela de a impune rigoarea fiscală împotriva protestelor social-democraților și ale Verzilor.

Germania are de departe cea mai mică datorie raportată la PIB din grupul G7 al marilor economii avansate, însă Fondul Monetar Internațional a declarat săptămâna aceasta că nivelul scăzut al investițiilor în infrastructura publică se numără printre principalele cauze ale creșterii slabe din Germania.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: christian lindner buget boris pistorius