x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ministrul german de Externe, criticat pentru că amestecă sentimentele cu viaţa politică

Ministrul german de Externe, criticat pentru că amestecă sentimentele cu viaţa politică

de Sînziana Stancu    |    11 Mar 2010   •   00:00

Ministrul german de Externe, Guido Westerwelle, care a recunoscut public că este homosexual, a fost acuzat că a combinat atribuţiile sale de ministru cu politica de partid şi viaţa privată.

Westerwelle l-a luat pe partenerul său, Michael Mronz, într-o vizită oficială în America de Sud, scrie Der Spiegel în ediţia online. "Sunt bucuros că domnul Mronz şi-a făcut timp pentru a mă însoţi pe propria cheltuială pentru a se informa despre proiectele sociale din regiune şi pentru a se implica în acestea. Vrem să continuăm acest lucru şi o vom face", a declarat Westerwelle, respingând criticile potrivit cărora a decis să efectueze o vizită oficială în America de Sud alături de partenerul său, care se ocupă cu organizarea de evenimente sportive.

Der Spiegel notează că Westerwelle, care este, de asemenea, vicecancelar şi lider al partidului liberal (FDP), şi-a invitat prietenii şi donatorii partidului să-l însoţească în vizitele oficiale efectuate în străinătate şi că a participat la o ceremonie pe care a organizat-o Mronz cu ocazia deschiderii unui hotel luxos în oraşul Bonn. Dar cotidianul german comentează că vizitele oficiale ale lui Westerwelle se aseamănă uneori cu nişte călătorii organizate alături de membrii FDP, prieteni, aliaţi politici şi donatori în care se distrează împreună. Ministrul german de Externe se află  într-o vizită de o săptămână în America de Sud.

×
Subiecte în articol: externe