x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ministrul german de Externe şi-a luat partenerul într-o vizită oficială

Ministrul german de Externe şi-a luat partenerul într-o vizită oficială

11 Mar 2010   •   00:00
Ministrul german de Externe şi-a luat partenerul într-o vizită oficială

Guido Westerwelle, ministrul german de Externe, care a recunoscut public că este homosexual, este acuzat că a combinat atribuţiile sale de ministru cu politica de partid şi viaţa privată. Potrivit Der Spiege, Westerwelle l-a luat pe partenerul său într-o vizită oficială în America de Sud.



Westerwelle a respins criticile potrivit cărora a decis să efectueze o vizită oficială în America de Sud alături de partenerul său, Michael Mronz, care se ocupă cu organizarea de evenimente sportive. Criticii l-au acuzat pe Westerwelle şi pe Mronz că nu reuşesc să separe viaţa privată de profesie.

"Sunt bucuros că domnul Mronz şi-a făcut timp pentru a mă însoţi pe propria cheltuială pentru a se informa despre proiectele sociale din regiune şi pentru a se implica în acestea. Vrem să continuăm acest lucru şi o vom face", a declarat ministrul german.

Ministrul german de Externe se află în prezent într-o vizită de o săptămână în America de Sud alături de o delegaţie formată din oameni de afaceri, între care şi Mronz. Aceştia vizitează Argentina, Uruguay, Brazilia, dar şi în Chile, ţară afectată recent de un cutremur devastator.

Der Spiegel, citat de Mediafax, notează că Westerwelle, care este vicecancelar şi lider al partidului liberal (FDP), şi-a invitat prietenii să-l însoţească în vizitele oficiale efectuate în străinătate şi că a participat la o ceremonie pe care a organizat-o Mronz cu ocazia deschiderii unui hotel luxos în oraşul Bonn.

Potrivit cotidianului german, vizitele oficiale ale lui Westerwelle se asemănă uneori cu nişte călătorii organizate alături de membrii FDP, prieteni şi aliaţi politici în care se distrează împreună.

×
Subiecte în articol: externe