x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ministrul Sănătății face PRECIZĂRI cu privire la pastilele de iod pentru persoanele neasigurate

Ministrul Sănătății face PRECIZĂRI cu privire la pastilele de iod pentru persoanele neasigurate

29 Mar 2022   •   15:50
Ministrul Sănătății face PRECIZĂRI cu privire la pastilele de iod pentru persoanele neasigurate
Sursa foto: Hepta

Persoanele fără asigurare medicală se pot înscrie pe listele medicilor de familie pentru a primi iodură de potasiu, anunță ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

Distribuţia pastilelor de iodură de potasiu se va face prin medicii de familie deoarece aceștia își cunosc pacienții și pot planifica într-un interval rezonabil de timp ridicarea comprimatelor.

„Nu va fi un proces complicat. Vom încerca să organizăm în așa fel încât un singur membru al familiei să ridice comprimatele pentru întreaga familie printr-o simplă semnătură”, a spus Rafila, deși medicii au protestat împotriva deciziei motivând că le va încărca programul.  

Și persoanele neasigurate se pot înscrie pe listele medicilor de familie și vor primi pastile de iodură de potasiu: „Avem o cantitate suficientă încât să putem să furnizăm și doze suplimentare care să acopere și persoanele neasigurate din România”.

În România sunt 16 milioane de pacienți pe listele medicilor de familie, iar cifra totală ajunge la 19 milioane, incluzând și persoanele neasigurate.

×
Subiecte în articol: asigurare medicale iod