x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Miracol în Turcia: trei supravieţuitori ai seismului produs duminică, scoşi de sub ruine după 72 de ore (VIDEO)

Miracol în Turcia: trei supravieţuitori ai seismului produs duminică, scoşi de sub ruine după 72 de ore (VIDEO)

26 Oct 2011   •   15:52
Miracol în Turcia: trei supravieţuitori ai seismului produs duminică, scoşi de sub ruine după 72 de ore (VIDEO)

Doi profesori si un student au fost salvati miercuri de sub ruinele cladirilor din provincia Ercis, din estul Turciei, la mai bine de 72 de ore de la producerea seismului cu magnitudinea de 7,2 grade pe scara Richter, insa echipele de cautare au anuntat ca sansele de a mai gasi supravietuitori sunt aproape nule.

Seniye Erdem, o profesoara in varsta de 25 de ani, a cerut apa in momentul in care a fost scoasa la suprafata. A intrebat imediat de sotul sau, care ii era si coleg, numai ca a primit o veste tragica: acesta era mort.

Cateva minute mai tarziu a fost salvat Gozde Bahar, un profesor de 27 de ani care preda limba engleza. Acesta a suferit rani extrem de grave, fiind salvat sub ochii mamei sale, care, potrivit agentiei Anatolia, a suferit un infarct in acel moment. Femeia a fost transportata de urgenta la spital, acolo unde, din fericire, a putut fi resuscitata.

In fine, al treilea supravietuitor, un student in varsta de 18 ani, Eyup Erdem, a fost salvat dupa ce a fost depistat in viata cu ajutorul unor minicamere de luat vederi folosite de o echipa de salvatori sosita din Israel.

“Pentru moment, nu mai avem mari sperante sa gasim pe cineva in viata. Eforturile noastre se concentreaza pentru aducerea la suprafata a cadavrelor', a anuntat Riza Birkan, un membru al echipelor de salvatori mobilizate de guvernul turc, care a anun'at un ultiom bilant oficial al victimelor: 461 de morti si peste 1.350 de raniti.



×
Subiecte în articol: cutremur supravietuitori turcia cutremur