x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Mişcarea antivaccinare din Italia, încurajată de partidele populiste

Mişcarea antivaccinare din Italia, încurajată de partidele populiste

11 Iul 2018   •   15:55
Mişcarea antivaccinare din Italia, încurajată de partidele populiste

Când jucătorul de volei din echipa naţională a Italiei, medaliat olimpic, Ivan Zaytsev, a postat o fotografie alături de fiica sa pe Instagram, săptămâna trecută, nu îşi dorea să fie o declaraţie politică, scrie The Guardian.

 

E anche il #Meningococco è fatto! Bravissima la mia ragazza sempre sorridente! #Vaccino #SiennaZaytsev

A post shared by Ivan Zaytsev (@zaytsev_official) on

 

Fiica sa, în vârstă de şapte luni, doar ce primise un vaccin, iar Zaytsev şi-a dorit să-i sărbătorească curajul. În doar câteva secunde, postarea sa a fost luată cu asalt de activiştii antivaccinare. Atacurile au variat de la acuzaţii că a primit bani de la companii farmaceutice până la dorinţe exprimate ca cea mică să se îmbolnăvească.

“Aş vrea să împărtăşesc momentul acesta, ca părinte, şi să o felicit pe fiica mea – a zâmbit de-a lungul întregului proces – cât şi să liniştesc alţi părinţi”, a spus Zaytsev, care are şi un fiu, pentru The Guardian. “Îmi dau seama că sunt o persoană publică şi că tot ceea ce fac are consecinţe, dar nu mă aşteptam la asta. Când mă atinge pe mine este ceva, dar când îi doresc copilului tău să se îmbolnăvească, atunci devii foarte nervos”.

Mica, dar puternica mişcare antivaccinare a fost încurajată de preluarea puterii de o coaliţie populistă, sceptică în privinţa vaccinării. La câteva zile după ce Zaytsev a postat fotografia, ministrul Sănătăţii din Italia, Giulia Grillo, a ieşit public pentru a spune părinţilor că nu mai este necesar să prezinte în şcoli adeverinţele cu vaccinurile copiilor.

 

×