x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Mişcarea Ocupaţi Wall Street s-a mutat în Times Square din New York (VIDEO)

Mişcarea Ocupaţi Wall Street s-a mutat în Times Square din New York (VIDEO)

16 Oct 2011   •   08:25
Mişcarea Ocupaţi Wall Street s-a mutat în Times Square din New York (VIDEO)

Miscarea de protest declansata pe 17 septembrie, la New York, sub genericul “Ocuppy Wall Street', capata o amploare din ce in ce mai mare. In acest weekend, protestele s-au mutat in Times Square, acolo unde sambata s-au strans circa 15.000 de manifestanti.

Politia a intervenit in forta si cu brutalitate, cel putin o persoana, o femeie, fiind grav ranita, dupa ce a fost lovita de copitele cailor trupelor calare care au incercat sa ii imprastie pe manifestanti.

Au fost operate 45 de arestari in Times Square, alte 25 de persoane fiind retinute dupa ce au incercat sa intre cu forta intr-o sucursala Citibank aflata in Washington Square Park.

Proteste similare au avut loc la Los Angeles, unde 5.000 de oameni au protestat in fata primariei, dar si la Pittsburgh, unde au martaluit 2.000 de persoane.

Nici in Europa nu a fost liniste, protestele cele mai violente avand loc in capitala Italiei, acolo unde 70 de oameni au fost arestati dupa atacarea si incendierea catorva masini si sedii de banci aflate in centru Romei.

×