x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe VIDEO Miss Crimeea, amendată de autoritățile ruse pentru că a cântat un cântec patriotic ucrainean

VIDEO Miss Crimeea, amendată de autoritățile ruse pentru că a cântat un cântec patriotic ucrainean

05 Oct 2022   •   11:46
VIDEO Miss Crimeea, amendată de autoritățile ruse pentru că a cântat un cântec patriotic ucrainean
Sursa foto: Captura video

Miss Crimeea a fost amendată de autoritățile ruse pentru că a cântat un cântec patriotic ucrainean, informează CNN.

Câștigătoarea concursului Miss Crimeea 2022 a fost amendată cu 40.000 de ruble rusești (680 de dolari) de către autoritățile ruse pentru că a cântat un cântec patriotic ucrainean, potrivit presei ruse și autorităților regionale.

Olga Valeeva a fost scutită de o pedeapsă cu închisoarea pentru că este minoră, a relatat agenția de presă TASS. Totuși, prietena ei a fost condamnat la 10 zile de detenție.

„În Crimeea, nimeni nu este pedepsit pentru cântece ucrainene normale. Dar, nimeni nu va permite ca imnurile naționaliste să fie cântate aici! Dacă vreți să cântați 'Chervona Kalyna' sau 'Tatăl nostru este Bandera...' vă vom oferi o platformă, vă vom duce pe teritoriu neutru la Nikolaev sau Zaporojia. Cântați cât vreți", a declarat pe Telegram Oleg Kriuchkov, consilier al șefului administrației ruse din Crimeea ocupată.

„Chervona Kalyna" este un cântec patriotic ucrainean care a devenit important pe parcursul războiului, fiind preluat și de Pink Floyd. Versurile îndeamnă națiunea ucraineană să se ridice.

Regiunea ucraineană Crimeea a fost anexată ilegal de Rusia în 2014.

(sursa: Mediafax)

 

 

×
Subiecte în articol: miss crimeea Olga Valeeva crimeea