x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Misterul învăluie dispariţia unei nave în Atlantic

Misterul învăluie dispariţia unei nave în Atlantic

11 Aug 2009   •   00:00

Paza de coastă britanică este ultima care a comunicat, la 29 iulie, cu nava malteză Arctic Sea, aparţinând Letoniei şi având la bord 15 marinari ruşi, înainte ca aceasta să dispară în Oceanul Atlantic, în largul coastelor Portugaliei, a relatat cotidianul The Independent în pagina sa online.

Angajaţii pazei de coastă nu şi-au dat seama atunci că ar fi fost ceva în neregulă cu vasul. Dar acum, se presupune că în timpul contactului radio cu cargoul, Agenţia Maritimă şi pentru Paza de Coastă (MCA) s-ar fi putut afla în contact fie cu unul dintre piraţi, fie cu un membru al echipajului ameninţat cu moartea. "Este foarte straniu. Nici nu ne mai amintim de când a fost deturnată de piraţi o navă prin Canalul Mânecii, de atât de mult timp nu s-a mai întâmplat aşa ceva", a declarat Mark Clark, din cadrul MCA.

Circumstanţele răpirii şi locul unde află acum nava rămân necunoscute. Autorităţile suedeze au fost informate de compania finlandeză care operează nava că, la 24 iulie, Arctic Sea ar fi fost abordată de zece bărbaţi înarmaţi, în timp ce naviga în Marea Baltică. Membrii echipajului, dintre care trei au fost răniţi, au fost imobilizaţi, iar atacatorii, îmbrăcaţi în negru şi cu feţele acoperite, aparent din cadrul unor forţe de poliţie antidrog, ar fi percheziţionat nava.

După 12 ore, aceştia au plecat şi au lăsat vasul să îşi continue drumul, dar au distrus echipamentul de comunicare de la bord. Dar după ce a ajuns pe coasta portugheză, trecând prin Canalul Mânecii pentru a ajunge în Atlantic, cargoul a dispărut de pe ecranul radarului şi nu a mai fost văzut. (MFM)

×
Subiecte în articol: externe