x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe DECLARAŢII - ŞOC despre moartea lui Hugo Chavez! Ce a dezvăluit şeful securităţii fostului preşedinte venezuelean

DECLARAŢII - ŞOC despre moartea lui Hugo Chavez! Ce a dezvăluit şeful securităţii fostului preşedinte venezuelean

04 Feb 2015   •   09:55
DECLARAŢII - ŞOC despre moartea lui Hugo Chavez! Ce a dezvăluit şeful securităţii fostului preşedinte venezuelean

Hugo Chavez, fostul preşedinte marxist al Venezuelei, ar fi murit cu două luni înainte ca moartea să-i fie recunoscută public, susţine fostul şef al securităţii lui Hugo Chavez, Leamsy Salazar, momentan refugiat în SUA.

Moartea lui Chavez a fost anunţată la 5 martie 2013, după o lungă perioadă în care Chavez nu mai apărea public, scrie atlantico.fr.

Guillermo Cochez, un fost ambasador panamez la Organizaţia Statelor Americane, care pregăteşte un proces împotriva preşedintelui Camerei Deputaţilor din Venezuela, Diosdao Cabello, a făcut anunţul pe Twitter. “Leamsy Salazar confirmă că Chavez a murit la 7:32 PM la 30 decembrie 2012. Câte minciuni au spus pentru a-i acoperi moartea! Neruşinare”, a declarat el în anunţul său.

Chavez a fost diagnosticat cu cancer în 2011. După repetatele operaţii suferite în Cuba, dispariţia din viaţa publică a preşedintelui marxist, de altfel cunoscut pentru verva sa, a născut teorii conspiraţioniste privitoare la deces, opoziţia din Venezuela acuzând Puterea de muşamalizarea morţii liderului.

Venezuela, ţara cu cele mai mari rezerve cunoscute de ţiţei, este în prezent una dintre cele mai ruinate economii, având o devastatoare rată a inflaţiei care a generat şi o penurie de alimente.

În ciuda politicilor socialiste de naţionalizare duse de Hugo Chavez, care a extins controlul statului asupra economiei şi a umflat bugetele sociale, populaţia venezueleană a sărăcit, ţara suferind o severă lipsă de bunuri de bază şi alimente. Spirala inflaţionistă şi controlul statului asupra economiei au produs o piaţă neagră înfloritoare şi o clasă nouă de îmbogăţiţi, stimulând specula cu bunuri şi alimente.

Nicolas Maduro, prezentul preşedinte al Venezuelei şi continuatorul liniei politice marxiste trasate de Chavez, răspunde acuzaţiilor afirmând că acestea ar fi parte din complotul imperialist menit să ruineze socialismul în Venezuela.

Dacă se dovedesc adevărate, acuzaţiile fostului şef al securităţii vor dinamita legitimitatea guvernului Maduro, anulând o serie de ordonanţe care au fost semnate de Chavez după 30 decembrie. (I.D)




La timpul respectiv, în săptămânile care au urmat anunțului despre moartea șefului statului venezuelean au circulat intens zvonuri și dezmințiri referitoare la cauzele decesului său. Multă lume se întreba în special care este diagnosticul medical al defunctului, speculațiile mergând până la contestarea tezei curente potrivit căreia Hugo Chavez ar fi sucombat de cancer.

Aceste declarații-șoc despre moartea lui Hugo Chavez tind în prezent să fragilizeze legitimitatea guvernului venezuelean, care trebuie să facă față — între altele — unei crize economice provocate de prăbușirea prețului petrolului pe plan mondial.

Cititi si: 
IMAGINI ŞOCANTE! Avion de linie, cu 58 de pasageri la bord, FILMAT în timp ce SE PRĂBUŞEŞTE într-un râu (VIDEO)

BARBARIE! Pilotul iordanian, capturat de ISIS, ARS DE VIU! (VIDEO)

DESCOPERIRE EPOCALĂ! Ce au găsit arheologii spanioli în subsolul unei străvechi biserici din Madrid (VIDEO)

Parlamentar implicat în "ACTIVITATI SEXUALE NEFIRESTI"! Arhivele Nationale au declasificat un DOCUMENT TOP SECRET

OBIECT MISTERIOS, filmat intrând în craterul vulcanului Popocatepetl. Vezi ÎNREGISTRĂRI INCREDIBILE din Mexic

Nu reuşeşti să-ţi adormi bebeluşul şi simţi că te lasă nervii? Piveşte TRUCUL FABULOS care nu dă greş NICIODATĂ (VIDEO)

×