x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Moldova: Marian Lupu refuză orice coaliţie cu Partidul Comuniştilor

Moldova: Marian Lupu refuză orice coaliţie cu Partidul Comuniştilor

17 Noi 2009   •   00:00

Liderul democrat din R.Moldova, Marian Lupu, candidat la preşedinţie, a refuzat crearea unei coaliţii cu Partidul Comuniştilor (PCRM). Liderul de peste Prut a explicat decizia prin faptul că ar fi existat riscul concentrării puterii în mâinile lui Vladimir Voronin, informează Itar-Tass.



"Nu vom crea o coaliţie de centru-stânga cu PCRM pentru că acest lucru ar însemna concentrarea puterii în mâinile unei singure persoane, Partidul Comunist condus de Vladimir Voronin", a explicat Lupu. Liderul democrat a recunoscut că PCRM i-a oferit posibilitatea unei coaliţii în schimbul susţinerii acordate pentru postul de preşedinte.

Voronin anunţa săptămâna trecută că grupul comunist şi Partidul Democrat ar putea crea o nouă coaliţie în Parlament, situaţie care ar permite alegerea preşedintelui ţării, dar şi formarea unui nou guvern.

Marian Lupu, în vârstă de 43 de ani, este de profesie economist. În 2005, a fost ales deputat pe listele PCRM, devenind preşedinte al Parlamentului. Lupu era considerat succesorul lui Vladimir Voronin la conducerea PCRM, dar înaintea alegerilor a fondat o nouă formaţiune - Partidul Democrat.

×
Subiecte în articol: externe