x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Mongolia a închis frontiera cu China pentru a evita contaminarea cu noul coronavirus

Mongolia a închis frontiera cu China pentru a evita contaminarea cu noul coronavirus

27 Ian 2020   •   11:17
Mongolia a închis frontiera cu China pentru a evita contaminarea cu noul coronavirus

Mongolia, care împarte o lungă frontieră cu China, a decis să-şi închidă punctele rutiere de trecere cu ţara vecină pentru a evita o contaminare cu noul coronavirus.

Mongolia devine astfel prima ţara care îşi închide frontiera cu China, chiar dacă legăturile feroviare şi aeriene sunt în continuare deschise.

Vicepremierul mongol Enkhtuvishin Ulziisaikhan a anunţat, între altele, duminică, că Mongolia îşi închide şcolile şi universităţile până în data de 2 martie.

Mongolia nu a înregistrat până în prezent niciun caz de contaminare cu noul coronavirus, aflat la originea actualei epidemii de pneumonie virală, care a infestat peste 2.700 de persoane în China, dintre care 80 au decedat începând cu luna decembrie.

Până la ora actuală, mai mult de zece ţări au fost afectate.

Dar premierul mongol a explicat că a luat decizia de a închide frontiera cu ţara vecină după apariţia unor cazuri confirmate în Mongolia Interioară, o regiune chineză de la graniţa cu Mongolia.

'Manifestaţiile publice sunt interzise', a adăugat şeful guvernului mongol, precizând că evenimentele sportive urmează să fie anulate, iar sălile de jocuri vor fi închise.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: coronavirus mongolia frontieră China