x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Montana / 17 moţi în urma prăbuşirii unui avion

Montana / 17 moţi în urma prăbuşirii unui avion

23 Mar 2009   •   00:00
Montana / 17 moţi în urma prăbuşirii unui avion
Sursa foto: Martha Guidoni /Montana Standard

17 persoane au fost ucise ieri în accidentul unui avion care s-a prăbuşit la Butte în Montana, a anunţat, afirmă responsabili ai Administraţiei Federale a Aviaţiei, citaţi de Agerpres. Majoritatea victimelor sunt copii care au plecat să facă schi, a spus pentru CNN un jurnalist al cotidianului local Montana Standard.



Avionul s-a prăbuşit la 150 de metri de pista de aterizare. Aparatul, un monomotor turbopropulsor, se deplasa de la Orvilla în California la Bozeman, în statul Montana, dar a efectuat un ocol spre Butte, unde a încercat să aterizeze, a precizat canalul CNN, citând un raport al FAA. Accidentul s-a produs chiar la sud de aeroportul Bert Mooney din Butte, a spus un purtătorul de cuvânt Mike Fergus. El a precizat că aparatul s-a prăbuşit într-un cimitir.

Un martor ocular a spus că ea şi soţul ei au văzut cum avionul a căzut în cimitir. "Era prea târziu. Nu se mai putea face nimic", a povestit cuplul, care s-a dus imediat la locul accidentului. "Totul ardea. Nu mai rămăsese mare lucru din avion", a spus un alt martor ocular, precizând că avionul a lăsat făcut crater de şase metri adâncime. Potrivit altor surse, avionul a fost zguduit de vânturi violente înainte de a se prăbuşi.

Acesta este cel de-al treilea incident din acest an din Statele Unite. În ianuarie, un avion de linie a aterizat în râul Hudson.Toţi cei 155 de pasageri au supravieţuit. În februarie, un avion a căzut într-o zonă rezidenţială din New York. Au murit atunci 49 de persoane .

×
Subiecte în articol: externe