x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Morți de frig în Ucraina

Morți de frig în Ucraina

de Redacția Jurnalul    |    28 Noi 2023   •   13:45
Morți de frig în Ucraina
Sursa foto: Hepta

Zece persoane au murit în urma furtunilor de zăpadă din Ucraina, a anunțat, marți, ministrul de interne Ihor Klymenko. Ucraina a fost lovită de furtuni de duminică, scrie Reuters.

„Ca urmare a înrăutățirii condițiilor meteorologice, 10 persoane au murit în regiunile Odesa, Harkov, Mykolaiv și Kiev”, a scris Klymenko pe aplicația Telegram.

„Douăzeci și trei de persoane au fost rănite, inclusiv doi copii”, a adăugat el.

Sudul Ucrainei a fost cel mai grav afectat, în special regiunea Odesa de la Marea Neagră. Mașini și autobuze au alunecat pe drumurile înghețate, iar polițiștii au tractat autoturismele ieșite de pe carosabil.

În total, 411 localități din 11 regiuni au rămas fără energie electrică, iar peste 1.500 de vehicule au trebuit să fie salvate, a precizat Klymenko.

Oleh Kiper, guvernatorul regiunii Odesa, unde cinci persoane au murit din cauza vremii, a declarat că aproape 2.500 de persoane au fost salvate după ce au rămas blocate în zăpadă.

În Odesa, „849 de vehicule au fost tractate, inclusiv 24 de autobuze și 17 ambulanțe”, a scris Kiper pe aplicația Telegram, adăugând că peste 300 de localități din regiune au rămas fără curent electric.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: morti frig ucraina