x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Mai mulți morți și răniți după cel mai recent atac al Rusiei în Harkov

Mai mulți morți și răniți după cel mai recent atac al Rusiei în Harkov

de Redacția Jurnalul    |    25 Mai 2024   •   20:10
Mai mulți morți și răniți după cel mai recent atac al Rusiei în Harkov
Sursa foto: Hepta

Un atac al Rusiei asupra unui magazin de bricolaj aglomerat din orașul ucrainean Harkov a ucis sâmbătă cel puțin două persoane. Mai multe persoane sunt rănite. Un incendiu uriaș a izbucnit după atac, iar echipele de pompieri se luptă să îl stăpânească, au declarat oficialii regionali.

Oleh Syniehubov, guvernatorul regional din Harkov, a declarat prin intermediul aplicației de mesagerie Telegram că două bombe teleghidate au lovit hipermarketul de bricolaj dintr-o zonă rezidențială a orașului. El a precizat că 24 de persoane au fost rănite, iar două persoane au murit.

Primarul din Harkov, Ihor Terejov, a declarat că mai multe persoane sunt date dispărute, dar nu a oferit cifre exacte. Oficialii au declarat că până la 200 de persoane s-ar fi putut afla în hipermarket în momentul atacului.

„Atacul a vizat centrul comercial, unde se aflau mulți oameni - este clar că este vorba de terorism”, a declarat Terekhov, potrivit Reuters.

Imaginile video difuzate de Reuters au arătat nori uriași de fum întunecat care se ridicau pe cer de la locul faptei, iar vehiculele pompierilor și salvatorii se îndreptau spre locul faptei.

Salvatorii, medicii și jurnaliștii s-au grăbit să se îndepărteze de clădire și s-au întins pe burtă, temându-se de posibilitatea unei a doua lovituri - o caracteristică comună a atacurilor recente ale Rusiei.

Al doilea oraș ca mărime din Ucraina, situat la 30 km de granița cu Rusia, Harkov a fost ținta mai multor săptămâni de atacuri rusești. Trupele rusești au organizat, de asemenea, o incursiune în zonele de nord ale regiunii Harkov la începutul acestei luni.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: atac harkov