x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Moscova transmite un avertisment DUR ambasadei SUA în Rusia

Moscova transmite un avertisment DUR ambasadei SUA în Rusia

de Redacția Jurnalul    |    08 Feb 2023   •   16:00
Moscova transmite un avertisment DUR ambasadei SUA în Rusia

Diplomația rusă cere Ambasadei SUA la Moscova să nu se mai amestece în treburile interne ale țării, scrie agenția TASS.

"Ambasadei SUA la Moscova i-a fost transmisă, la 7 februarie, o notă oficială prin care i se cere să înceteze să desfăşoare activităţi incompatibile cu statutul unei misiuni diplomatice, ceea ce constituie ingerinţă în afacerile interne ale Federaţiei Ruse. Diplomaţii americani au fost avertizaţi împotriva încercărilor de a desfăşura activităţi subversive, prin recrutarea unor 'agenţi de influenţă', cu scopul de a semăna discordie şi dezbinare în societatea rusă, de a instiga la proteste antistatale", a declarat o sursă diplomatică, sub protecția anonimatului. 

Nota oficială a fost trimisă ambasadoarei SUA, Lynne Tracy, și se arată că reprezentanța diplomatică face declarații nepotrivite despre conducerea Federației Ruse și răspândește informații false despre forțele armate, în pofida avertismentelor repetate. 

Totodată, Ministerul rus de Externă avertizează cu expulzarea personalul ambasadei americane implicați în astfel de activități, indiferent ce funcție dețin. De asemenea, ambasadoarei i s-a spus că este obligată să respecte legislația țării în care se află și să înceteze activităților care contravin cererilor administrației de la Moscova și prevederilor Convenției de la Viena. 

Un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA a confirmat că ambasada a primit o notă diplomatică de la diplomația rusă, dar nu a dorit să comenteze, scrie Reuters. 

Lynne Tracy și-a prezentat scrisoarea de acreditare la Moscova pe 30 ianuarie 2022, fiind prima femeie care ocupă acest post. Vorbește fluent limba rusă. A fost anterior ambasadoarea SUA în Armenia.



 

×
Subiecte în articol: sua Rusia lynne tracy