x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Moştenitorii lui Maradona au câştigat, în instantă, dreptul de a folosi numele fostului fotbalist

Moştenitorii lui Maradona au câştigat, în instantă, dreptul de a folosi numele fostului fotbalist

de Redacția Jurnalul    |    09 Noi 2023   •   20:30
Moştenitorii lui Maradona au câştigat, în instantă, dreptul de a folosi numele fostului fotbalist

Moștenitorii lui Diego Maradona, decedat în urmă cu trei ani, au câștigat procesul pentru utilizarea numelui geniului argentinian al fotbalului, după ce instanța supremă din Europa a declarat că firma argentiniană Sattvica, care aparține fostului său avocat, nu are dreptul la marca comercială.

În 2008, Maradona a obținut o marcă înregistrată în UE pentru numele său pentru îmbrăcăminte, încălțăminte, servicii de ospitalitate și servicii IT.

După decesul său, în 2020, Sattvica a cerut Oficiului european de brevete EUIPO să transfere marca către companie, pe baza unui document din 2015 emis de Maradona care autoriza utilizarea comercială a mărcii de către Sattvica și a unui alt acord nedatat.

Ulterior, moștenitorii lui Maradona au cerut EUIPO să anuleze transferul înregistrat în dosarul său.

Într-o decizie de anul trecut, agenția UE pentru brevete a declarat că Sattvica nu a prezentat documente care să confirme transferul mărcii către companie. Sattvica a sesizat apoi Tribunalul cu sediul în Luxemburg, al doilea ca importanță din Europa, scrie Reuters.

„Documentele prezentate de această societate nu justifică în mod formal o cesiune a mărcii în favoarea sa în temeiul unui contract semnat între cele două părți (Sattvica și Maradona)”, au declarat judecătorii.

„În plus, întrucât Maradona a decedat înainte de depunerea cererii de înregistrare a cesiunii, Sattvica nu a putut corecta neregulile constatate. De asemenea, nu a putut prezenta nici alte documente”, au precizat aceștia.

Sattvica poate face apel la Curtea de Justiție a UE, instanța supremă din Europa.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: mostenitori maradona nume