x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Murdoch nu ştia de interceptările NOTW

Murdoch nu ştia de interceptările NOTW

10 Noi 2011   •   21:00
Murdoch nu ştia de interceptările NOTW

Magnatul media James Murdoch sustine ca nu era la curent cu am­ploa­rea inter­cep­ta­rilor de telefoane de la fostul sau tabloid News of the World (NOW), in 2008, in cea de a doua audie­re a sa in Parlamentul britanic de la amplificarea acestui scandal, relateaza Sky News in pagina electro­nica.

Presedintele News International (NI) le-a spus membrilor Co­mi­siei parlamentare pentru Cultura, Media si Sport ca nu i-a fost aratat niciodata un e-mail crucial, care dezvaluia ca aceasta practica era extinsa. Desi a recunoscut ca a fost informat despre existenta acestui document, Murdoch a declarat ca fostul redactor Colin Myler si fostul director juridic Tom Crone i-au indus in eroare pe parlamentari, atunci cand au spus ca el a fost informat despre amploarea acestor interceptari ilegale.

Murdoch a respins categoric versiunea prezentata de cei doi despre o intalnire, organizata in iunie 2008, pentru discutarea unor acuzatii formulate de Gordon Taylor, directorul executiv al Asociatiei Fotbalului Profesionist. 'Intalnirea, pe care mi-o amintesc destul de bine, a fost scurta, iar mie mi s-au oferit, in cadrul acestei intalniri, suficiente informatii pentru a autoriza aprofundarea ofertelor de solutionare care au fost propuse, dar asta este tot ceea ce mi s-a oferit', le-a spus el parlamentarilor. Dar aceasta declaratie contrazice documente date publicitatii de firma de avocatura a fostului tabloid, Farrer & Co, care sugerau ca cei doi au purtat o discutie la sfarsitul lui mai, nu in iunie. O nota pregatita, la vremea aceea, de Crone aprecia ca descoperirea e-mail-ului 'adresat lui Neville' a pus compania intr-o situatie 'foarte periculoasa'.

×
Subiecte în articol: externe