x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Elon Musk se va întâlni cu președintele Israelului și cu rudele ostaticilor Hamas

Elon Musk se va întâlni cu președintele Israelului și cu rudele ostaticilor Hamas

de Redacția Jurnalul    |    27 Noi 2023   •   16:30
Elon Musk se va întâlni cu președintele Israelului și cu rudele ostaticilor Hamas
Sursa foto: Hepta

Președintele israelian Isaac Herzog se va întâlni luni cu Elon Musk, în condițiile în care cel mai bogat om din lume se confruntă cu un val de critici din cauza susținerii publice a unei teorii a conspirației antisemite pe platforma sa de socializare, X, potrivit CNN.

Musk va discuta cu Herzog într-o întâlnire privată în cadrul căreia liderul israelian va sublinia necesitatea de a combate antisemitismul în creștere pe internet, a anunțat biroului președintelui Herzog.

Biroul președintelui a mai anunțat că reprezentanți ai familiilor ostaticilor deținuți de Hamas sunt așteptați să se alăture întâlnirii pentru a împărtăși „ororile atacului terorist din 7 octombrie".

Musk nu a comentat anunțul oficialilor israelieni. Vizita lui în Israel are loc la mai bine de o săptămână după ce acesta a fost de acord cu afirmația potrivit căreia comunitățile evreiești împing „ura împotriva albilor", potrivit CNN. Afirmația a dus la o mustrare din partea Casei Albe și la un exod al agenților de publicitate de pe platforma X.

În timpul vizitei în Israel, Elon Musk se va întâlni și cu premierul Benjamin Netanyahu. Cei doi vor discuta despre utilizarea în Gaza a Starlink, sistemul de comunicații prin satelit al companiei SpaceX. Potrivit unor informații de ultimă oră, care nu au fost confirmate oficial, Musk și Israelul au ajuns la un acord de principiu asupra utilizării sistemului.

 

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: elon musk herzog