x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Mussolini, în pat cu ultima regină

Mussolini, în pat cu ultima regină

de Sînziana Stancu    |    01 Sep 2011   •   21:00
Mussolini, în pat cu ultima regină

Fostul dictator fascist Benito Mussolini (foto) a avut o relatie amo­roasa cu ultima regina a Italiei, Ma­ria Jose de Sa­voia, s-a aflat dintr-o scrisoare secreta scrisa de fiul lui in urma cu 40 de ani, publicata acum de saptama­na­lul italian Oggi.

Mussolini, desi a fost casatorit cu Rachele timp de 30 de ani si a avut cinci copii cu ea, a dus in paralel si tot timpul o viata adultera, cu femei care erau fascinate de puterea si influenta sa, dar si de notorietatea de amant grozav pe care o avea.

In scrisoarea din 1971, Romano, fiul lui Mussolini care a murit acum 5 ani, dezvaluia: 'Pot confirma cu buna credinta ca in casa noastra vorbeam deseori cu tatal meu atat despre problemele politice, cat si despre cele sentimentale pe care el le avea cu Maria de Savoia. (...) Relatia lor a durat o scurta perioada si cred ca tatal meu a fost cel care i-a pus capat'. Zvonurile despre relatia lor amoroasa au tot fost vehiculate, ani intregi, iar la un moment dat chiar Maria de Savoia a recunoscut intr-un interviu legat de casatoria ei cu printul Umberto ca 'nu au fost fericiti niciodata'. Maria, atunci printesa de Piedmont, s-a casatorit in 1930 cu printul Umberto, pe-atunci Printul incoronat al Italiei. Ea a devenit Printesa de Piedmont si i s-a cerut chiar sa-si schimbe si numele Jose cu unul de rezonanta mai italiana, Giuseppa, insa ea a refuzat. Ea si Umberto au avut patru copii, iar in timpul celui de-al doilea razboi mondial, cand Mussolini capatase puterea, ea a ramas un 'canal' secret de comunicare intre Italia si restul Europei, un diplomat britanic afirmand ca ea este 'singurul membru al familiei regale ita­liene cu o buna judecata politica'.

×
Subiecte în articol: externe