x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Muzeul Auschwitz va oferi informaţii on-line despre Holocaust în limba arabă şi farsi

Muzeul Auschwitz va oferi informaţii on-line despre Holocaust în limba arabă şi farsi

de Agerpres    |    20 Ian 2014   •   19:06
Muzeul Auschwitz va oferi informaţii on-line despre Holocaust în limba arabă şi farsi

Muzeul Auschwitz a anunţat luni lansarea unor materiale de prezentare privind Holocaustul în limbile arabă şi farsi pentru a ajunge astfel la un public care ignoră în mare măsură sau neagă această pagină de istorie din cel de-al doilea război mondial.

"Dorim să ne adresăm unor grupuri de persoane care au puţine cunoştinţe despre acest subiect sau care au chiar opinii negaţioniste", a declarat Pawel Sawicki, un purtător de cuvânt al muzeului.

"Turiştii din ţările arabe vin în număr mic să viziteze fostul lagăr de exterminare nazist de la Auschwitz-Birkenau, construit de Germania nazistă în sudul Poloniei ocupate, şi devenit simbol al Holocaustului", a adăugat el.

Potrivit acestuia, noul proiect pe Internet ar putea umple aceste goluri.

Din 2010, informaţiile on-line sunt disponibile în limba poloneză şi engleză. Luni, în plus faţă de limba arabă şi farsi, muzeul a lansat de asemenea acelaşi serviciu în spaniolă şi portugheză.

Spaniolii sunt printre cei mai numeroşi care vizitează muzeul, însă hispanicii din America Latină ajung greu în Polonia din cauza distanţei foarte mari.

×
Subiecte în articol: muzeul auschwitz holocaust