x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe O parte din hainele în care a murit Napoleon Bonaparte, scoase la licitaţie. O batistă, estimată la 40.000 de euro

O parte din hainele în care a murit Napoleon Bonaparte, scoase la licitaţie. O batistă, estimată la 40.000 de euro

29 Ian 2014   •   17:37
O parte din hainele în care a murit Napoleon Bonaparte, scoase la licitaţie. O batistă, estimată la 40.000 de euro
Sursa foto: O parte din hainele în care a murit Napoleon, scoase la licitaţie. O batistă, estimată la 40.000 de euro

O cămaşă, manşete şi o pereche de feşe se numără printre articolele vestimentare purtate de împăratul Napoleon I cu o zi înainte de a muri, dar şi în ziua decesului său, adunate apoi de valetul său, care vor fi scoase la vânzare la o licitaţie ce va fi organizată, în martie, de casa Osenat.

 Potrivit AFP, licitaţia va avea loc pe 23 martie, la Fontainebleau, un oraş aflat în apropiere de Paris. Aceste suveniruri ale captivităţii lui Napoleon I pe Insula Sfânta Elena, în mijlocul Oceanului Atlantic, şi ale morţii sale, pe 5 mai 1821, la vârsta de 51 de ani, au fost adunate de Achille Archambault (1792-1858). Intrat în slujba împăratului pentru a se ocupa de caii acestuia, Achille l-a însoţit pe Napoleon în exil şi a devenit valetul său.

Lotul principal al licitaţiei, o cămaşă din batist purtată de Napoleon I pe 4 mai 1821, cu o zi înainte de a muri, este estimată între 30.000 de euro şi 40.000 de euro.

×
Subiecte în articol: napoleon haine licitatie napoleon bonaparte