x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe NATO dă asigurări că va sprijini Afganistanul dar nu ia nicio măsură

NATO dă asigurări că va sprijini Afganistanul dar nu ia nicio măsură

27 Iul 2021   •   15:05
NATO dă asigurări că va sprijini Afganistanul dar nu ia nicio măsură

NATO va sprijini în continuare Afganistanul, deși trupele se retrag din această țară, a spus secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, preşedintelui afgan Ashraf Ghani. Ofensiva talibanilor continuă și pune presiuni pe autoritățile de la Kabul, scrie AFP.

"Mi-a părut bine să discut cu preşedintele @ashrafghani astăzi. Situaţia în materie de securitate din #Afghanistan rămâne extrem de dificilă şi necesită o reglementare negociată. #NATO va continua să sprijine Afganistanul, inclusiv prin finanţare; prezenţă civilă; şi instruire în afara ţării", a scris Stoltenberg pe Twitter.

Circa 2.500 de soldați americani și 7.000 din alte state s-au aflat în această țaăr în cadrul misiunii NATO 'Resolute Support'. Retragerea acestora a început în luna mai și se va sfârși în septembrie. În cadrul misiunii, soldații NATO i-au instruit pe cei afgani pentru a-i ajuta să asiigure securitatea  țării.

În ultimele luni, odată cu retragerea trupelor NATO, au fost răniți și omorâți din ce în ce mai mulți civili.

"Trebuie să asigurăm funcţionarea unui spital şi a unui aeroport dacă vrem să menţinem un minim de prezenţă europeană", a spus şeful diplomaţiei UE, Josep Borrell.

În pofida asigurărilor secretarului general NATO, alianța nu a luat nicio măsură pentru asigurarea securității punctelor principale, precum aeroport, ambasade. 

 

 

×
Subiecte în articol: nato afganistan