x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe NATO exersează mijloace de apărare în apropierea enclavei ruse Kaliningrad

NATO exersează mijloace de apărare în apropierea enclavei ruse Kaliningrad

23 Iun 2020   •   16:31
NATO exersează mijloace de apărare în apropierea enclavei ruse Kaliningrad
Sursa foto: Hepta

Organizația Nord-Atlantică (NATO) a început aplicaţii comune în nord-estul Poloniei pentru a exersa mijloacele de apărare a unui coridor terestru strategic din apropierea enclavei ruse Kaliningrad, transmite thenews.pl.

Ministrul polonez al Apărării, Mariusz Błaszczak, a urmărit modul de pregătire a soldaţilor pentru a răspunde potenţialelor ameninţări de-a lungul celor 100 de kilometri ai coridorului Suwałki.

Exerciţiul se desfăşoară în apropierea oraşelor poloneze Olecko şi Augustów şi vizează testarea capacităţii de a deplasa eficient trupe şi echipamente militare.

Coridorul Suwałki, care se întinde pe direcţia nord-vest/sud-est, este situat între nord-estul Poloniei şi sudul Lituaniei, iar la capetele sale se află  Belarusul și enclava rusă Kaliningrad.

Polonia şi Lituania, state membre NATO, au convenit în 2019 să desemneze o brigadă de infanterie pentru a consolida coridorul Suwałki, ca urmare a informaţiilor privind suplimentarea mijloacelor militare în regiunea enclavei ruse Kaliningrad.

×
Subiecte în articol: nato Polonia kaliningrad