x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Șeful NATO: "prea devreme" pentru decizia de a muta sistemul Patriot în Ucraina

Șeful NATO: "prea devreme" pentru decizia de a muta sistemul Patriot în Ucraina

de Redacția Jurnalul    |    01 Dec 2022   •   23:40
Șeful NATO: "prea devreme" pentru decizia de a muta sistemul Patriot în Ucraina
Sursa foto: Hepta

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat joi că este încă "prea devreme" pentru a trage o concluzie cu privire la solicitarea Poloniei de a muta sistemele de apărare aeriană Patriot, oferite de Germania, în Ucraina, scrie CNN.

"Este important să separăm discuția despre acele trei Patriot pe care Germania le-a oferit pentru a ajuta la protejarea spațiului aerian polonez de problema unei apărări aeriene suplimentare către Ucraina", a declarat Stoltenberg la o conferință de presă comună cu cancelarul german Olaf Scholz la Berlin.

"Suntem cu toții de acord cu privire la necesitatea urgentă de a ajuta Ucraina, inclusiv cu sisteme de apărare aeriană", a spus el, adăugând că asigurarea bunei funcționări a sistemelor deja livrate este la fel de importantă ca și oferirea de noi sisteme.

"Este nevoie de muniție pentru sistemele existente, este nevoie de piese de schimb și de întreținere", a spus Stoltenberg.

Miercuri, ministrul ucrainean de externe, Dmytro Kuleba, a îndemnat Germania să furnizeze Ucrainei sisteme de apărare antiaeriană Patriot "cât mai curând" posibil. Comentariile lui Kuleba vin după ce ministrul polonez al apărării, Mariusz Błaszczak, a declarat săptămâna trecută că Berlinul ar trebui să trimită sisteme de apărare antiaeriană cu rachete Patriot direct Ucrainei, mai degrabă decât Poloniei.

×
Subiecte în articol: nato ucraina patriot