x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe NATO somează Rusia să evite "acţiunile agresive" contra Ucrainei. Moscova respinge acuzaţiile

NATO somează Rusia să evite "acţiunile agresive" contra Ucrainei. Moscova respinge acuzaţiile

15 Noi 2021   •   20:30
NATO somează Rusia să evite "acţiunile agresive" contra Ucrainei. Moscova respinge acuzaţiile

Alianţa Nord-Atlantică a avertizat, luni, Rusia să evite "acţiunile agresive" la frontiera cu Ucraina, unde Kievul susţine că sunt aproximativ 100.000 de militari ruşi, deşi Administraţia de la Moscova neagă informaţiile.

"Orice noi provocări sau acţiuni agresive din partea Rusiei ar fi foarte preocupante. Îndemnăm Rusia să fie transparentă în privinţa activităţilor militare", a declarat secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, citat de cotidianul Le Figaro.

"Alianţa Nord-Atlantică urmăreşte atent situaţia. Toate statele membre NATO condamnă la unison comportamentul Rusiei", a subliniat Jens Stoltenberg.

Uniunea Europeană şi Statele Unite au exprimat, de asemenea, preocupări privind activităţile militare ruse.

"Trebuie să împiedicăm o escaladare de tip militar. Rusia trebuie să dea dovadă de reţinere şi să revină la masa negocierilor", a declarat, la rândul său, un purtător de cuvânt al Ministerului german de Externe.

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a afirmat că Rusia a mobilizat trupe suplimentare la frontiera ţării sale. "Eu sper că întreaga lume va putea vedea clar acum cine vrea cu adevărat pace şi cine concentrează aproape 100.000 de militari la frontierele noastre", a declarat Volodimir Zelenski duminică, potrivit agenţiei Reuters.

Administraţia Vladimir Putin a respins imediat sugestiile privind vreun plan de invadare a Ucrainei. "Este vorba de o tentativă nefondată de instigare la tensiuni", a reacţionat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

"Rusia nu ameninţă pe nimeni. Mişcările de trupe pe teritoriul ţării noastre nu trebuie să fie surse de preocupare pentru nimeni", a subliniat Peskov.

×
Subiecte în articol: nato